social facebooksocial facebooksocial facebook

ΕΤΑΙΡΟΙ

Περιγραφή των φορέων του έργου

etairoi bittonto

Δήμος Bitonto, Επικεφαλής Εταίρος – LB1

Το Bitonto είναι μια ιταλική πόλη 55.320 κατοίκων που βρίσκεται μέσα στη μητροπολιτική πόλη του Μπάρι στην Απουλία. Είναι γνωστή ως η πόλη των ελαιώνων για τους μεγάλους ελαιώνες που περιβάλλουν το κέντρο της πόλης και την παραγωγή ελαιόλαδου, η οποία είναι ο σημαντικότερος οικονομικός πόρος της πόλης. Για την ποιότητα και την ποσότητα των καλλιτεχνικών θησαυρών του, το Bitonto συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο του Υπουργείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μεταξύ των δέκα φιναλίστ για τον τίτλο της Ιταλικής Πόλης Πολιτισμού το 2020. Ο Δήμος είναι μια δημόσια αρχή με εμπειρία στο συντονισμό και υλοποίηση σχεδίων της ΕΕ που αποσκοπούν στην ανάπτυξη μιας διασυνοριακής στρατηγικής στο πλαίσιο δημιουργικών και πολιτιστικών θεμάτων. Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.comune.bitonto.ba.it/Το Bitonto είναι μια ιταλική πόλη 55.320 κατοίκων που βρίσκεται μέσα στη μητροπολιτική πόλη του Μπάρι στην Απουλία. Είναι γνωστή ως η πόλη των ελαιώνων για τους μεγάλους ελαιώνες που περιβάλλουν το κέντρο της πόλης και την παραγωγή ελαιόλαδου, η οποία είναι ο σημαντικότερος οικονομικός πόρος της πόλης. Για την ποιότητα και την ποσότητα των καλλιτεχνικών θησαυρών του, το Bitonto συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο του Υπουργείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μεταξύ των δέκα φιναλίστ για τον τίτλο της Ιταλικής Πόλης Πολιτισμού το 2020. Ο Δήμος είναι μια δημόσια αρχή με εμπειρία στο συντονισμό και υλοποίηση σχεδίων της ΕΕ που αποσκοπούν στην ανάπτυξη μιας διασυνοριακής στρατηγικής στο πλαίσιο δημιουργικών και πολιτιστικών θεμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.comune.bitonto.ba.it/


 etairoi FACTORY

Δήμος Lecce , Εταίρος – PB2

Το Lecce είναι μια ιταλική πόλη 95.269 κατοίκων, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας Puglia. Βρίσκεται σε κεντρική θέση στη χερσόνησο Salento, είναι η πιο ανατολική επαρχιακή πρωτεύουσα της Ιταλίας. Ο Δήμος Lecce εκπροσωπείται στο έργο CROSS THE GAP από το τμήμα «Ευρωπαϊκή Κοινότητα και Στρατηγικός Σχεδιασμός», το οποίο προωθεί την τοπική και την ευρωπαϊκή διάσταση, προωθεί τις διεθνείς συνδέσεις και επαφές και επιταχύνει τις διαδικασίες καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας των τοπικών συστημάτων, ως διαδικασία ανοιχτών δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.comune.lecce.it/


 

etairoi FACTORY

Factory Association Transadriatic Company, Εταίρος, PB3

Η Factory Transadriatic Company (Lecce) ασχολείται με δραστηριότητες για την παραγωγή παραστάσεων, υλοποίηση έργων διεθνούς συνεργασίας, εργαστήρια και τη διοργάνωση δύο Φεστιβάλ: «Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Θεάτρου και Τεχνών για Νέες Γενιές» και το Φεστιβάλ «I Teatri della Cupa (jul / aug)». Μέσα από τις παραγωγές της, η εταιρεία ασχολείται κυρίως με το θέμα της ανάμειξης των διαφόρων ειδών θεάτρου και χορού. Από το 2009 οι 6 παραγωγές που έχουν υλοποιηθεί έχουν ταξιδέψει τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η παραγωγή "Το ημερολόγιο του άσχημου παπουτσιού" κέρδισε πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ με έναν χορευτή, ως πρωταγωνιστή, με σύνδρομο Down. Από το 2013 η εταιρεία διαχειρίζεται το Δημοτικό Θέατρο Novoli (Lecce) για ενήλικες και παιδιά και δουλεύει με νέους και ηλικιωμένους.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.compagniafactory.com


 

 etairoi DYT

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Εταίρος, PB4

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) είναι μία από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας. Αποτελεί το δευτεροβάθμιο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) που αποτελείται από τους πρώην νομούς, πλέον περιφερειακές ενότητες (Π.Ε.), Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και καλύπτει παράλληλα το μέρος του βόρειου και το βορειοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, καθώς και το δυτικό τμήμα της Στερεάς Ελλάδας. Καταλαμβάνει έκταση 11.336 τ.χμ. και ο πληθυσμός της ανέρχεται, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, σε 679.796 κατοίκους. Μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσά της περιφέρειας είναι η Πάτρα. Η σημερινή διοικητική μορφή και διαίρεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθιερώθηκε το 2011, κατ' εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του προγράμματος «Καλλικράτης».

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.pde.gov.gr/gr/


 

etairoi THERM

Δήμος Θέρμου, PB5

Ο Δήμος Θέρμου ανήκει γεωγραφικά και διοικητικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη σημερινή μορφή του την έλαβε το 1998. Η έκτασή του είναι 33,7 τ. χλμ., ενώ ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 8.242 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του Δήμου είναι η ιστορική κωμόπολη Θέρμο με 2.000 μόνιμους κατοίκους, ενώ ο Δήμος αποτελείται συνολικά από 23 Τοπικές Κοινότητες.

Η περιοχή του Δήμου Θέρμου αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικής ομορφιάς, σημαντικών ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων, ενώ διαθέτει μακραίωνη ιστορική και πολιτιστική παράδοση. Ξεχωρίζει η λίμνη Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη, ομορφότερη και καθαρότερη λίμνη της Ελλάδας, την οποία προσεγγίζει ο Δήμος Θέρμου σε μεγάλο μήκος της ακτής της και μάλιστα στο πιο αξιόλογο από πλευράς φυσικού κάλλους, ενώ οι παραλίμνιες πεδινές της εκτάσεις, τα οροπέδια, οι κοιλάδες των ποταμών του και οι κατάφυτες πλαγιές του συνθέτουν ένα αξιοζήλευτο φυσικό περιβάλλον.

Ιστορικά το Θέρμο αποτέλεσε κοιτίδα της δημοκρατίας, καθώς υπήρξε έδρα της αρχαίας Αιτωλικής Συμπολιτείας, του “Κοινού των Αιτωλών”, του πρώτου κράτους στον κόσμο που εφάρμοσε την άμεση δημοκρατία. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου, ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία της χώρας, εκτίθενται ειδώλια νεολιθικής εποχής, ευρήματα μυκηναϊκής, γεωμετρικής, κλασικής και ελληνιστικής εποχής, ψηφίσματα των Αιτωλών, ευρήματα όλα από την ιστορία 2.500 χρόνων της περιοχής.

Ο Δήμος Θέρμου είναι η γενέθλια γη του «Αγίου των σκλάβων» Κοσμά του Αιτωλού, ενώ όλη η περιοχή αποτελεί πραγματικά ένα «βυζαντινό ψηφιδωτό» από παλιούς ναούς και βυζαντινά μοναστήρια μεγάλης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας.

Σήμερα το Θέρμο, με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος του, τα πλατάνια, τις πηγές και τα πέτρινα σπίτια, σπάνια δείγματα της νεότερης αρχιτεκτονικής, είναι μία από τις πιο ωραίες κωμοπόλεις της Ελλάδας και αποτελεί το εμπορικό, συγκοινωνιακό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο όχι μόνο της περιοχής που συγκροτεί τον Δήμο Θέρμου, αλλά και τμημάτων της ευρύτερης περιοχής της Τριχωνίδας και της Ναυπακτίας.  Διαθέτει, μάλιστα, όλες τις σύγχρονες «αστικές» εξυπηρετήσεις, (σχολεία, τράπεζες, κέντρο υγείας, άλλες βασικές δημόσιες υπηρεσίες, ξενοδοχεία κ.α.), και επιπλέον λειτουργεί ως ορμητήριο για τη γνωριμία των επισκεπτών με τα ποικίλης φύσεως θέλγητρα των χωριών του Δήμου Θέρμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.


 ilia

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, Συμμετέχει στο έργο ως φορέας επίβλεψης, Q6

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας αποτελεί Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπαγόμενη στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ιδρύθηκε το 2014, βάσει του Π.Δ. 104/2014, και έχει χωρική αρμοδιότητα στην Π.Ε. Ηλείας και έδρα την Αρχαία Ολυμπία.

Οι επιχειρησιακοί στόχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας είναι οι εξής:

α) Η επιστημονική έρευνα, η αποκάλυψη, η διατήρηση, η συντήρηση, η προστασία, η ανάδειξη, η προβολή και η φύλαξη των αρχαιοτήτων, η έκθεση τους σε Μουσεία, καθώς και η συμμετοχή της σε εκθέσεις στην ημεδαπή και αλλοδαπή. Επιπλέον, η μελέτη, ο προγραμματισμός, η διαχείριση και η εκτέλεση οιουδήποτε αρχαιολογικού έργου συντήρησης, επισκευής, αποκατάστασης, αναστήλωσης, ανάδειξης και διαμόρφωσης των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της Ηλείας, καθώς και του άμεσου φυσικού ή μη περιβάλλοντός τους, η εκτέλεση όλων των ανωτέρω έργων με αυτεπιστασία και απολογιστικά σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

β) Η μέριμνα για την επιστημονική μελέτη και δημοσίευση των αρχαιοτήτων, η διαχείριση των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων και των συλλογών της Ηλείας τα οποία ανήκουν στο Κράτος, η συμμετοχή σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα, η διοργάνωση και η συμμετοχή σε ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια και εκπαιδευτικές δράσεις για θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες της Εφορείας, καθώς και η παραγωγή συμβατικών και ψηφιακών εκδόσεων και εκπαιδευτικού υλικού.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.ilia-olympia.org

greecegreece greece

Cross The Gap 2022 © Copyright

social facebooksocial facebooksocial facebook


Έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση , το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και την Εθνική Συμμετοχή των χωρών Ελλάδας και Ιταλίας

Search